HvdT stuurt brief naar ACM om duidelijkheid te krijgen

Afgelopen vrijdag besloten de vertegenwoordigers van de LHV een Telegram groep waar meer dan 1600 huisartsen bij aangesloten zijn, per acuut te verlaten. Aanleiding zou zijn dat het publiceren van tarieven “naar alle waarschijnlijkheid” in strijd zou zijn met de mededingingswetgeving. (lees hieronder het bericht). 

De LHV laat hiermee ruim 1600 huisartsen beduusd en in onwetendheid achter en dit heeft onrust veroorzaakt omdat veel huisartsen niet weten welke informatie nu wel en niet gedeeld mag worden ten aanzien van de tarieven.

Onderstaand het bericht van de LHV naar haar vertegenwoordigers:

Het is ons zeer recent duidelijk geworden dat de informatie die wordt uitgewisseld in bijvoorbeeld de telegram app naar alle waarschijnlijkheid in strijd is met de mededingingswetgeving. Dit omdat de mededingingswet het hoogstwaarschijnlijk niet toestaat om van gedachten te wisselen over tarieven. Ook als er geen intentie is om hierover afspraken te maken.

Omdat wij als LHV natuurlijk absoluut niet in strijd willen handelen met de mededingingswet vragen wij iedereen die rechtstreeks aan ons verbonden is zo snel mogelijk deelname aan deze appgroep te beëindigen. Met dit bericht willen wij ook u allen hierover informeren zodat hierin een eigen afweging gemaakt kan worden.

De Telegram groep “Waarnemers Algemeen” is toegankelijk voor alle huisartsen en wordt door Huisarts van de Toekomst (HvdT) gebruikt om discussies mee te voeren, knelpunten binnen de eerstelijnszorg te bespreken en om bijvoorbeeld nieuws en actualiteiten te delen. Veel van de initiatieven van HvdT worden vanuit dit platform gecoördineerd.

De LHV heeft met deze onverwachte actie veel van haar leden in verwardheid achtergelaten. De recente waarschuwing van de NZA richting huisartsen en de onterechte beschuldigingen van de ACM (2008) maakt dat de LHV blijkbaar niet meer in staat is om haar leden te informeren en ervoor kiest om bij elke schijn van betrokkenheid met de noorderzon te vertrekken. 

Huisarts van de Toekomst heeft een brief gestuurd naar de ACM om helderheid te krijgen.


Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.